Cursussen en TrainingenMindfulness Met Paarden (MMP Training)

Het kan er soms stormachtig aan toe gaan in je leven. En we “moeten” vaak zoveel van onszelf en de omgeving. In deze MMP-training leer je een stevige basis te hebben in jezelf. Je leert hoe je jezelf tot rust te brengen, te stoppen met piekeren en te vertrouwen op je eigen kwaliteiten. In de MMP -Training wordt geleerd om aanwezig te zijn in het moment. Aanwezig te zijn wanneer de golven even woest lijken te zijn, zonder het weg te willen hebben of overspoelt erdoor te worden. Middels diverse oefeningen met de paarden en een vaste structuur in de trainingen leer je wat te doen als de golven in de zee even wat woester worden.

2.6 1
“Je kunt de golven in je leven nu eenmaal niet tegenhouden
maar je kunt wel leren surfen”

 

 


Sociale weerbaarheid-training

In deze training leer je met behulp van de paarden krachtiger en assertiever te worden. Deze training is voor mensen die wel wat extra zelfvertrouwen mogen hebben en steviger in hun schoenen mogen komen te staan. Je krijgt de mogelijkheid om door training, waarin we veel fysiek bezig zijn, hun zelfvertrouwen te vergroten en meer weerbaar te worden. In deze training spelen paarden een cruciale rol. De communicatie die met de dieren plaatsvindt een grote impact heeft op het ervarend leren tijdens de training. De deelnemers wordt steeds gevraagd te reflecteren op wat zij zelf denken wat het dier hen te zeggen heeft. Deze reflecties vormen de basis en de motivatie voor het veranderen van gedrag en het behalen van het doel. De training bestaat uit 10 sessies voor groepen van maximaal 6 deelnemers

Ik ben ik- training2.6 2

Een training om te ontdekken wie jij bent. Samen met de paarden gaan we op reis om te leren dat jij jij bent. Je leert kijken naar jezelf en de ander. Je ontdekt waar je goed in bent, maar ook wat je lastig vindt. Je praat over je gevoel en over de gevoelens van een ander. Zo leer je je eigen gevoelens en gedachten beter te begrijpen en die van de ander. Je leert wat je leuk vindt, hoe jouw lijf werkt en waar je energie van krijgt. Zo kan Jij helemaal Jij zijn.

De’ ik ben ik-training’ bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. En zijn voor kinderen en jongvolwassenen. Er zijn aparte trainingen gemaakt voor volwassenen. Voor info en aanmelding Neem dan gerust contact op voor verdere informatie of aanmelding.

 

 2.6 3

 

 Als je troebel water met rust laat,
wordt het vanzelf helder

(Lao-Tse)