Arundatti
 3.2Fotoshoot Arundatti Nebu 2534

Mijn naam is Arundatti van de Velde (1981). Sinds 2003 ben ik werkzaam binnen de hulpverlening als jeugdhulpverlener en maatschappelijk werker voor gezinnen, kinderen en volwassenen met diverse beperkingen en problemen. In al deze jaren in de hulpverlening heb ik mijzelf verdiept in diverse therapeutische vaardigheden en methodieken. Mijn grootste verdieping is het inzetten van paarden binnen hulpverlening. Binnen Thembiland ben ik Equine Assisted Therapist (inzet van paarden binnen therapie) en zet ik mijn eigen therapie paarden in binnen jouw hulpverlening. In de hulp die ik biedt, ga ik altijd uit van jouw eigen kracht en geloof ik in echte verbinding maken. Samen gaan we kijken naar wat je wel lukt en kan en zoeken we naar oplossingen, zodat je weer verder kunt in je leven.).

 

Mijn Achtergrond:
.
   Psychologie (Universiteit van Amsterdam)
.   Maatschappelijk werk en Dienstverlening (Hogeschool West Brabant)
.   Postgraduaat Equine Assisted Therapy (EAT), Arteveldehogeschool Gent
.   Mindfulness Trainer (See True opleidingen)
.   Autisme en communicatie Training
.   Training omgaan met geweld
.   Oplossingsgericht werken
.   LVB Trainingen
.   Socratisch motiveren
.   SOVA Trainingen
.   Yucelmethode
.   Workshops Natural Horesemanship / Systemisch werken met paarden
.   Centered Riding Instructrice
.   EHBO


Arundatti van de Velde is in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG) en is SKJ geregistreerd.

Thembiland werkt volgens de ethische code zoals deze is aangegeven voor de Maatschappelijk werker en Jeugdzorgwerker. Daarnaast werk Thembiland volgens de Ethische Code voor Equine Assisted Therapy zoals deze is aangegeven door de Pegasus opleiding EAT (Equine Assisted Therapy).

Thembiland is aangesloten bij Coõperatie Dichtbij

 

Levensverhaal:

Paarden vormen een rode draad door haar leven. Op zeven jarige leeftijd begonnen met paard rijden. Daarna waren paarden niet meer weg te denken en kreeg zij haar eigen paarden. Na jarenlang op wedstrijdniveau dressuur met haar paarden te hebben gereden kon zij zich niet meer vinden in de wereld van competitie en voor haar onnatuurlijk omgaan met paarden. Daarnaast werd de drang om te reizen en het leven verder te ontdekken steeds groter. Zo heeft zij vele reizen gemaakt naar Afrika en India en is zij op 23 jarige leeftijd in aanraking gekomen met meditatie en heeft zij haar spiritueel leraar Jivanjili ontmoet. Geïnspireerd door haar wijsheid heeft Arundatti op een van haar reizen met Jivanjili in Zuid Afrika opnieuw de paarden in ontmoet. Daar is de droom om het werken met paarden en mensen te combineren ontstaan.

Zo is Arundatti in 2016 gestart met de opleiding Equine Assisted Therapy (EAT) en met de afronding hiervan in 2017 en de verhuizing naar landgoed Satya-Loka in de Achterhoek is de droom om het werken met paarden en het ondersteunen van mensen uitgekomen.Interview met Patrick Kicken met Arundatti en Nebu: