Zorgboerderij

2.3Fotoshoot Arundatti Nebu 2500
Thembiland biedt begeleiding aan kinderen en jongeren op onze kleinschalige zorgboerderij. Er lopen hier poezen, konijnen en er is een kudde van drie prachtige paarden. Daarnaast is er een mooie moestuin, een speelbos en een weelde van ruimte om lekker buiten te kunnen zijn. Op de zorgboerderij worden activiteiten aangeboden die gestructureerd verlopen en worden afgestemd op de cliënt.

Activiteiten bestaan uit meehelpen met de verzorging van alle dieren. Daarnaast kan er gewerkt worden in en om de moestuin. Er wordt veel geleerd van de natuur en hoe alles bloeit en groeit. Dit alles werkt rustgevend en ontspannend. 2.3 2

Tevens wordt er van natuurlijk materiaal veel geknutseld. Dit stimuleert creativiteit en spreekt cliënten aan op hun talenten. Ook worden er binnenshuis spellen gedaan die de kwaliteiten benadrukken en waarbij je spelenderwijs leert winnen en verliezen.

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waarin Thembiland zal bespreken welke hulp er geboden kan worden. Na de kennismaking en bij goedkeuring van beide partijen wordt gevraagd om het intakeformulier in te vullen. Hierna volgt een intakegesprek waarin we dieper ingaan op de hulpvraag en worden de doelen van de begeleiding in een plan van aanpak worden vastgelegd.
2.3 0991
Na dit gesprek kan de start op de zorgboerderij beginnen. De begeleiding is gericht op het behalen van de doelen, zoals is afgesproken in ons begeleidingsplan. Het kind leert nieuwe vaardigheden door middel van ervaringsleren. We zorgen ervoor dat er veel succeservaringen zijn en creëren situaties zo, dat je kan oefenen in de vaardigheden waar hij of zij naar op zoek is.

In overleg zullen we de doelen evalueren, ze eventueel bijstellen of wanneer mogelijk afsluiten.

 

2.3 4.2